Hubnutí
Udržitelné hubnutí bez extrémů. Sestavíme pro vás plán na míru s respektem k vašemu tělu, chuťovým preferencím i životnímu stylu.
Výživářky z Institutu nutriční péče
Máte nějaká stravovací omezení a chcete si pochutnat na něčem dobrém? Tenhle skvostný perník je bez lepku, mléka, laktózy, sóji i vajec. A i přesto je naprosto vynikající. Na perníkovém korpusu je vrstva z dušených jablíček, vše završeno jemnou čokoládovou krustou. Jakmile ho jednou vyzkoušíte, už nikdy nebudete péct jiný! A věřte, že bude chutnat i těm, kdo se stravují „normálně“ a nemají žádné dietní restrikce.
1 šálek (250 ml) strouhaných jablek
2 šálky rostlinného mléka (např. mandlového, bezlepkového ovesného, rýžového apod.)
1/2 šálku oleje (např. kokosového)
1/2 šálku kokosového (nebo jiného) cukru
1/2 šálku kokosové mouky
1 šálek pohankové mouky
2 polévkové lžíce neslazeného kakaa
2 polévkové lžíce perníkového koření
1 polévkovou lžíci prášku do pečiva bez fosfátů
Špetku soli
1/2 kg jablek
2 polévkové lžíce kokosového (nebo jiného) cukru
1/2 čajové lžičky mleté skořice a 1/2 čajové lžičky mletého kardamomu
1 až 2 čajové lžičky citronové šťávy
Vanilku dle chuti
300 ml vody
1 vanilkový pudinkový prášek
2 hořké vysokoprocentní čokolády (200 g)
3 polévkové lžíce kokosového oleje
Okvětní plátky růží
Jedlý zlatý posyp
Do mísy vložte nahrubo nastrouhaná jablka a postupně přidejte všechny mokré a poté i suché ingredience. Dobře promíchejte.
Troubu rozehřejte na asi 175 stupňů.
Použijte menší obdélníkovou formu nebo pekáč, kterou dobře vymažte a vysypte např. rýžovou krupičkou. Vlijte do ní těsto.
Jakmile je trouba rozehřátá, vložte do ní pekáč a pečte cca 35 až 40 minut (záleží na konkrétní troubě – průběžně kontrolujte pohledem i špejlí). Jakmile se kraje těsta odchlipují od pekáče a vytažená špejle je suchá, je těsto hotové.
Zatímco se korpus peče, připravte si jablečnou vrstvu. Jablka nakrájejte na malé kostičky, vložte do hrnce, přidejte koření, cukr a citronovou šťávu a duste, dokud nejsou jablka měkká. Bude to trvat asi 15 minut. V případě potřeby je možné lehce podlít vodou.
V 300 ml vody si rozmíchejte pudinkový prášek. Když jsou jablka měkká, přilejte k nim vodu s pudinkem a asi 2 až 3 minuty provařte.
Jablečno-pudinkovou směs vlijte na hotový a ještě horký korpus a rovnoměrně rozetřete. Dejte chladit.
Jakmile je korpus s jablky vychlazený, ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem a vlijte na korpus. Dejte znovu chladit. Můžete ozdobit dle libosti.
Před krájením dejte perník do tepla, aby čokoláda povolila.
Udržitelné hubnutí bez extrémů. Sestavíme pro vás plán na míru s respektem k vašemu tělu, chuťovým preferencím i životnímu stylu.
Stravování bez lepku, laktózy, při histaminové intoleranci a dalších omezeních. Pomůžeme vám jíst vyváženě, chutně a bez obav.
Dlouhodobý program pro skutečné změny. Individuální plán včetně pravidelných konzultací a průběžné intenzivní podpory po dobu 3 nebo 6 měsíců.
Detailní analýza složení těla a metabolismu na nejmodernější verzi přístroje InBody. Měření je rychlé, neinvazivní a výsledky máte k dispozici okamžitě.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.